De stem van de Kerk en de stem van het volk (Gert Gielis & Anne-Laure Bruaene – CPG)

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/03/2017
7:30 pm - 9:00 pm

Location
Universiteit Antwerpen Stadscampus, lokaal R.008

Categories


Gert Gielis (FWO post-doctoraal onderzoeker, Geschiedenis van Kerk en theologie, KU Leuven) en Anne-Laure Bruaene (hoofddocente cultuurgeschiedenis van de vroegmoderne tijd, UGent) bekijken de reformatie door een kerk- en cultuurhistorische bril, met specifieke aandacht voor de officiële stem van de Kerk enerzijds en deze van het volk (rederijkers, gilden, broederschappen) anderzijds.

ONDERDEEL van: Tweespraken 2017 – 500 jaar reformatie, organisatie Het Centrum Pieter Gillis. Daar kunt u ook inschrijven.

2017 is het Lutherjaar. Het is dan 500 jaar geleden dat de Augustijner monnik Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel van Wittenberg spijkert. Deze symbolische daad markeert het begin van de reformatie die de christelijke eenheid in Europe definitief doet uiteenvallen. De gevolgen van deze ingrijpende verandering zijn tot op vandaag voelbaar.

Het Centrum Pieter Gillis grijpt deze verjaardag aan om in haar jaarlijkse reeks tweespraken de betekenis en impact van 500 jaar reformatie te belichten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.