Reformatie en beeldenstorm (Koenraad Jonckheere & Dick Wursten – CPG)

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28/03/2017
7:30 pm - 9:00 pm

Location
Universiteit Antwerpen Stadscampus, lokaal R.008

Categories


Dick Wursten (inspecteur protestantse godsdienst) en Koenraad Jonckheere (docent Renaissance en barokkunst, UGent) benaderen vanuit verschillende invalshoeken de beeldenstorm: welk theologisch verhaal zit er achter deze gebeurtenis? Welke impact had de beeldenstorm op de verspreiding van het protestantisme? En op welke manier werd de beeldenstorm in verschillende (theologische) kringen en bevolkingsgroepen gepercipieerd?

ONDERDEEL van: Tweespraken 2017 – 500 jaar reformatie, organisatie Het Centrum Pieter Gillis. Daar kunt u ook inschrijven.

2017 is het Lutherjaar. Het is dan 500 jaar geleden dat de Augustijner monnik Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel van Wittenberg spijkert. Deze symbolische daad markeert het begin van de reformatie die de christelijke eenheid in Europe definitief doet uiteenvallen. De gevolgen van deze ingrijpende verandering zijn tot op vandaag voelbaar.

Het Centrum Pieter Gillis grijpt deze verjaardag aan om in haar jaarlijkse reeks tweespraken de betekenis en impact van 500 jaar reformatie te belichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.